Oorzaken van roodheid, rosacea

 • Suikers

  Je zou het misschien niet verwachten, maar roodheid zoals: couperose, rosacea of huidirritatie wordt vaak veroorzaakt door een overmatige inname van suikers. Doordat je teveel suikers nuttigt, worden de bloedvaatjes nauwer, waardoor er minder zuurstof vervoerd kan worden. Het lichaam gaat hierop reageren en gaat "tijdelijke bloedvaatjes" vormen. Helaas zijn deze bloedvaatjes kwalitatief niet goed, omdat het lichaam het als een tijdelijke oplossing ziet. Hierdoor zijn deze bloedvaatjes ontzettend poreus en gaat het bij de kleinste inspanningen al kapot, dus bij alcohol nuttigen, stress en in contact komen met UV stralingen. Hierdoor ontstaat couperose en meerdere vormen van roodheid.

  Laat je hierbij wel adviseren door eéeén van onze huidexperts om het beste advies te krijgen, persoonlijk op jouw huid.

 • Stress

  Zoals je bij het kopje "suikers" misschien hebt gelezen, kan stress veel dingen in ons lichaam kapot maken. Onder andere ook de klepjes in onze bloedvaatjes. Wanneer de klepjes in onze bloedvaatjes kapot zijn, blijft hier bloed in staan en zie je dat dus in een vorm van roodheid.

  Iedereen heeft wel eens stress, dit kan ook zeker niet voorkomen worden, maar we moeten wel proberen om er mee te leven en ons lichaam hierbij extra ondersteunen! Laat je daarom altijd adviseren door één van onze huidexperts, zij zijn opgeleid in verschillende hoogwaardige huidproblematiek en de oplossingen hiervoor, of dit nou met producten, supplementen of met een voedingsschema is!

 • Onjuiste producten

  Roodheid kan ook zeker ontstaan door onjuist geadviseerde producten die je gebruikt. Door eigenlijk de actieve producten, kan je juist schade aanbrengen aan de huidcellen. Hierdoor ontstaat inflamatie in de huid, dit is een reactie van de huid waarbij er roodheid ontstaat. Deze roodheid kan tijdelijk zijn, bijvoorbeeld na een heftige huidbehandeling, maar kan ook blijvend zijn door producten die te heftig zijn voor thuis.

  Laat je daarom altijd goed adviseren door één van onze huidexperts, wij stellen het gehele behandelplan persoonlijk op jouw huid samen en houden ook altijd rekening met de hele leefstijl en gevoeligheid van de huid.

Aanbevolen producten

CB Skintraject

Wij zij de huidkliniek die samen met jou voor het optimale resultaat gaan!

Door middel van ons concept, het CB Skincare traject stellen wij geheel voor jou een persoonlijk behandelplan samen. Iedere huid is anders en verdient ook zijn eigen plan om verbetert te worden.

Het CB Skintraject

 • Stap 1: Huidscan + consult

  Dit is je eerste afspraak van het gehele traject. Bij deze afspraak gaan we verschillende foto's van de huid maken door middel van onze huidscan. Daarnaast gaan we ook een vragenlijst met je doornemen. Door deze combinatie kan onze huidexpert jouw hele huid duidelijk in kaart brengen en een juist advies van producten, supplementen en behandelingen persoonlijk samenstellen voor jou.

  Start nu!
 • Stap 2: Producten

  Bij de huidscan zijn er producten geadviseerd. Deze producten geven jou al 70% resultaat van het optimale. Deze producten zijn persoonlijk samengesteld op jouw huid om het beste resultaat voor jou te behalen! Deze producten ga je dagelijks toepassen aan je routine, 's ochtends en 's avonds.

 • Stap 3: Behandelingen

  Ondertussen gebruik je nu minimaal 4 weken de geadviseerde producten. Je moet deze producten eerst minimaal 4 weken gebruiken om de huid voor te bereiden op de behandelingen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van actieve werkstoffen.

  Het behandeltraject is nu van start gegaan en dit zijn 6 behandelingen om de 2 weken. Dit is een kuurverband van behandelingen, omdat we hiermee het uiterst uit jouw huid gaan halen. Deze behandelingen worden ook persoonlijk samengesteld op jouw huid en kunnen bestaan uit peelings, microneedling of een combinatie hieruit.

 • Stap 4: Evalueren + resulteren

  Het traject van de behandelingen zijn voorbij en je gebruikt nu al 4 maanden de producten thuis, dus het is nu zeker tijd om alles even te evalueren en de resultaten wat we nu al behaald hebben te bekijken. Wij vinden deze afspraak van essentieel belang, want doordat jouw huid zo'n verandering is ondergaan, heeft jouw huid hoog waarschijnlijk andere producten nodig voor thuis. Deze gaat onze huidexpert dan opnieuw adviseren voor jou, om nog betere resultaten te behalen. Verder is het van belang dat je terug komt in de kliniek voor onderhoudsbehandelingen. Deze behandelingen raden wij aan om eens in de maand te ondergaan.