Oorzaken van pigmentvlekken

 • Hormonale disbalans

  Een grote trigger bij pigmentvlekken, is een hormonale disbalans. Dit kan dus ontstaan tijdens of na een zwangerschap of onregelmatige maandelijkse cyclus. Deze vorm van pigment noemen we melasma (zwangerschapsmasker) en komt eigenlijk altijd voor bij alleen vrouwen. Deze pigmentvorm zit ook diep in de huid en is lastiger om te verminderen, maar zeker niet onmogelijk!

  Wij raden altijd aan om deze pigment vorm te laten diagnosticeren door één van onze huidexperts, zodat je zeker een juist behandelplan geadviseerd krijgt.

 • Verslechterde leefstijl

  Bij een verslechterde leefstijl, beschadigen onze huidcellen en wordt er pigmentstof heen getransporteerd. Deze stof is eigenlijk doorzichtig, maar door UV licht oxideert het en krijgt het de bruine kleur. Een verslechterde leefstijl is onder andere: roken, nuttigen van alcohol, veel inname van suikers/verzadigde vetten, slaaptekort, veel stress en te veel in de zon. Hierdoor word onder andere vroegtijdige pigmentatie vlekken gevormd en deze worden alleen maar donkerder en meer naar maten je ouder wordt.

  Wij raden altijd aan om deze pigment vorm te laten diagnosticeren door één van onze huidexperts, zodat je een persoonlijk samengesteld behandelplan geadviseerd krijgt. Dit kan door middel van het CB Skincare Traject.

 • UV straling

  Deze oorzaak ken je hoogwaarschijnlijk wel. Door UV straling van de zon worden natuurlijk ook pigmentvlekken veroorzaakt. De zon beschadigd ten eerste de huidcellen sterk en laat de pigmentstof oxideren waardoor het ook nog een bruinige kleur krijgt. Hierdoor krijgen we zeker pigmentvlekken. Het is daarom zeker van belang om altijd (ook 's winters) de stralingen te filteren voordat het in aanraking komt met onze huid. Dit doen we met een SPF!

  Wij raden hierbij aan om dit wel te laten diagnosticeren door één van onze huidexperts. Zij stellen een persoonlijk advies voor jou samen, zodat jou pigment voorkomen en gecorrigeerd wordt.

Aanbevolen producten

CB Skintraject

Wij zij de huidkliniek die samen met jou voor het optimale resultaat gaan!

Door middel van ons concept, het CB Skincare traject stellen wij geheel voor jou een persoonlijk behandelplan samen. Iedere huid is anders en verdient ook zijn eigen plan om verbetert te worden.

Het CB Skintraject

 • Stap 1: Huidscan + consult

  Dit is je eerste afspraak van het gehele traject. Bij deze afspraak gaan we verschillende foto's van de huid maken door middel van onze huidscan. Daarnaast gaan we ook een vragenlijst met je doornemen. Door deze combinatie kan onze huidexpert jouw hele huid duidelijk in kaart brengen en een juist advies van producten, supplementen en behandelingen persoonlijk samenstellen voor jou.

  Start nu!
 • Stap 2: Producten

  Bij de huidscan zijn er producten geadviseerd. Deze producten geven jou al 70% resultaat van het optimale. Deze producten zijn persoonlijk samengesteld op jouw huid om het beste resultaat voor jou te behalen! Deze producten ga je dagelijks toepassen aan je routine, 's ochtends en 's avonds.

 • Stap 3: Behandelingen

  Ondertussen gebruik je nu minimaal 4 weken de geadviseerde producten. Je moet deze producten eerst minimaal 4 weken gebruiken om de huid voor te bereiden op de behandelingen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van actieve werkstoffen.

  Het behandeltraject is nu van start gegaan en dit zijn 6 behandelingen om de 2 weken. Dit is een kuurverband van behandelingen, omdat we hiermee het uiterst uit jouw huid gaan halen. Deze behandelingen worden ook persoonlijk samengesteld op jouw huid en kunnen bestaan uit peelings, microneedling of een combinatie hieruit.

 • Stap 4: Evalueren + resulteren

  Het traject van de behandelingen zijn voorbij en je gebruikt nu al 4 maanden de producten thuis, dus het is nu zeker tijd om alles even te evalueren en de resultaten wat we nu al behaald hebben te bekijken. Wij vinden deze afspraak van essentieel belang, want doordat jouw huid zo'n verandering is ondergaan, heeft jouw huid hoog waarschijnlijk andere producten nodig voor thuis. Deze gaat onze huidexpert dan opnieuw adviseren voor jou, om nog betere resultaten te behalen. Verder is het van belang dat je terug komt in de kliniek voor onderhoudsbehandelingen. Deze behandelingen raden wij aan om eens in de maand te ondergaan.