Oorzaken van acne

 • Hormonale disbalans

  Deze vorm van acne komt voornamelijk voor bij vrouwen tussen de 18 en 45 jaar en word veroorzaakt door een hormale disbalans. Dit kan dus ook opkomen door een zwangerschap of overgang. Deze acne komt dan voornamelijk bij de kaaklijn, hals en rondom de mond op. Het kan hierbij ook zijn dat het echte uitbarstingen zijn op het moment dat de maandelijkse periode eraan zit te komen bij de vrouw.

  Wij raden altijd aan om deze acne vorm te laten diagnosticeren door één van onze huidexperts, zodat je zeker een juist behandelplan geadviseerd krijgt.

 • Voeding

  Acne kan ook zeker veroorzaakt worden door een intolerantie op een bepaalde voedingsmiddel. Meestal als dit de oorzaak is van de acne, dan reageer je op lactose bevattende producten of voedingsmiddelen wat veel suikers of vetten bevat. Doordat de darmen overprikkeld raken van het uitscheiden van deze voedingsmiddelen, kan er acne ontstaan. Deze acne komt voornamelijk voor op het wang gebied. En kan ook op elke leeftijd opkomen.

  Wij raden altijd aan om deze acne vorm te laten diagnosticeren door één van onze huidexperts, zodat je een persoonlijk samengesteld behandelplan geadviseerd krijgt. Dit kan door middel van het CB Skincare Traject.

 • Stress

  Je zou het misschien niet snel verwachten, maar stress kan helaas acne veroorzaken. Wanneer jij in een gestressde periode zit, dan komt er een hormoon vrij. Hierdoor krijg je een hormonale disbalans en kan er acne ontstaan. Deze acne komt dan ook voor op de kaaklijn, hals en rondom de mond. Het kan als een uitbarsting komen, na dat jij uit je gestreste periode komt. Dus als de rust weer terug gekeerd is, komt de acne pas op. Dit komt doordat het lichaam in een rust komt en tijd heeft om te gaan genezen. Hierdoor komen dan ook de afvalstoffen naar buiten en ben je erg vatbaar voor ontstekingen.

  Wij raden hierbij aan om dit wel te laten diagnosticeren door één van onze huidexperts, zodat jij een geheel persoonlijk behandelplan voorgeschreven krijgt en jouw probleem dus zeker word opgelost.

 • Onjuiste producten

  Door een onjuist advies van producten voor thuis, kan je helaas ook acne krijgen. Het is daarom altijd van belang dat je het goede advies krijgt op jouw huid, elke huid is anders en heeft ook een ander plan van aanpak nodig. Wanneer er onjuiste producten gebruikt word, kan de huid sterk uit balans raken en in een overlevingsstand terecht komen. Wanneer dit gebeurt is het ten eerste erg vatbaar voor ontstekingen en infecties, maar gaat het ook tegenstrijdig reageren.

  Een voorbeeld: De huid is wat droger geworden door de weersverandering, hierdoor heb je een beetje last gekregen van puistjes. Je gaat naar een schoonheidsspecialiste en zij gaat ervan uit dat jij een vette huid hebt en zij adviseert producten voor een vette huid. Doordat jouw huid hierdoor nog meer gaat uitdrogen, raakt jouw huid uit balans en gaat het tegenstrijdig reageren. Hierdoor zijn jouw puistjes nog veel erger geworden. Het is dus van belang dat je een goed advies samen gesteld krijgt op jouw huid.

  Laat dit altijd diagnosticeren door één van onze huidexperts, zodat je wel een persoonlijk samengesteld advies krijgt!

Aanbevolen producten

CB Skintraject

Wij zij de huidkliniek die samen met jou voor het optimale resultaat gaan!

Door middel van ons concept, het CB Skincare traject stellen wij geheel voor jou een persoonlijk behandelplan samen. Iedere huid is anders en verdient ook zijn eigen plan om verbetert te worden.

Het CB Skintraject

 • Stap 1: Huidscan + consult

  Dit is je eerste afspraak van het gehele traject. Bij deze afspraak gaan we verschillende foto's van de huid maken door middel van onze huidscan. Daarnaast gaan we ook een vragenlijst met je doornemen. Door deze combinatie kan onze huidexpert jouw hele huid duidelijk in kaart brengen en een juist advies van producten, supplementen en behandelingen persoonlijk samenstellen voor jou.

  Start nu!
 • Stap 2: Producten

  Bij de huidscan zijn er producten geadviseerd. Deze producten geven jou al 70% resultaat van het optimale. Deze producten zijn persoonlijk samengesteld op jouw huid om het beste resultaat voor jou te behalen! Deze producten ga je dagelijks toepassen aan je routine, 's ochtends en 's avonds.

 • Stap 3: Behandelingen

  Ondertussen gebruik je nu minimaal 4 weken de geadviseerde producten. Je moet deze producten eerst minimaal 4 weken gebruiken om de huid voor te bereiden op de behandelingen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van actieve werkstoffen.

  Het behandeltraject is nu van start gegaan en dit zijn 6 behandelingen om de 2 weken. Dit is een kuurverband van behandelingen, omdat we hiermee het uiterst uit jouw huid gaan halen. Deze behandelingen worden ook persoonlijk samengesteld op jouw huid en kunnen bestaan uit peelings, microneedling of een combinatie hieruit.

 • Stap 4: Evalueren + resulteren

  Het traject van de behandelingen zijn voorbij en je gebruikt nu al 4 maanden de producten thuis, dus het is nu zeker tijd om alles even te evalueren en de resultaten wat we nu al behaald hebben te bekijken. Wij vinden deze afspraak van essentieel belang, want doordat jouw huid zo'n verandering is ondergaan, heeft jouw huid hoog waarschijnlijk andere producten nodig voor thuis. Deze gaat onze huidexpert dan opnieuw adviseren voor jou, om nog betere resultaten te behalen. Verder is het van belang dat je terug komt in de kliniek voor onderhoudsbehandelingen. Deze behandelingen raden wij aan om eens in de maand te ondergaan.