Oorzaken van huidveroudering

 • UV straling

  De eerste oorzaak van huidveroudering is natuurlijk de zon. De zon geeft bepaalde straling af waardoor dit onze huidcellen beschadigd. Als onze huidcellen in de diepere huidlagen beschadigen, dan wordt de aanmaak van collageen en elastine vezels verminderd. En de collageen en elastine die we hadden opgebouwd word afgebroken. Hierdoor word onze huid slap en krijgen we helaas last van rimpels en verslapping.

 • Slechte leefstijl

  Een slechte leefstijl is ook één van de factoren wat huidverslapping veroorzaakt. Wanneer er word gerookt, alcohol word gedronken, je slaaptekort hebt en veel stress hebt, dan breekt dit ook het collageen en elastine vezels af. Hierdoor wordt onze huid slap en krijgen we last van rimpels.

  Deze oorzaak geeft 80% van de huidverslapping die jij hebt!

 • Blauw licht

  Misschien zie je deze niet helemaal aankomen, maar blauwlicht is een grote trigger voor het beschadigen van jouw huidcellen. Blauwlicht komt van smartphones, ipads, televisies en computerschermen af. Dit licht beschadigd heel diep in de huid de cellen en het zorgt ervoor dat jij de stof melatonine niet aanmaakt. Deze stof zorgt ervoor dat jouw huid, maar ook jouw lichaam in rust stand komt en kan gaan herstellen. Als dit niet gebeurt, is de hersteltijd te kort en kan het in de nacht niet alles optimaal aanvullen. Wat als gevolg, huidverslapping veroorzaakt.

 • DNA

  Een versneld verouderingsproces kan natuurlijk ook in je DNA zitten, maar! Alle huidveroudering die jij hebt wordt maar voor 20% veroorzaakt door jouw DNA.

  Dus ookal heb jij goed DNA en heb je geen aanleg om rimpels te krijgen, dan kan jouw huid er alsnog ouder uitzien dan bij een persoon die geen goed DNA heeft en wel aanleg ervoor heeft om rimpels te krijgen.

  Probeer daarom altijd het beste mileu te vormen voor jouw DNA.

Aanbevolen producten

ANTI-AGING BEHANDELING

CB Skincare biedt meerdere behandelingen voor huidverslapping. Deze worden altijd bepaald bij de Huidscan + Consult door onze huidexpert. Dit gaat natuurlijk altijd ook in overleg. Er zijn meerdere trajecten wat we bij huidverslapping kunnen doen, dat is de 6 behandelingen om de 2 weken. Deze kunnen bestaan uit peelings of microneedling. Naast dit traject, bieden wij ook nog de plasma lift. Dit is een behandeling waarbij we de huid in maar liefst één behandeling verstrakken en ook plaatselijk kunnen verstrakken. Lees hiervoor de plasma lift pagina.

Plasma lift

Het CB SkinTraject

Het traject wat CB Skincare zelf samen heeft gesteld om alle soorten van huidproblematiek op te lossen!

Bekijk hieronder hoe dit traject eruit ziet!

Stap 1

Huidscan+Consult

Bij de huidscan gaan we verschillende foto's maken van de huid met onze geavanceerde huidscan om onderliggende huidlagen te bekijken. Daarnaast gaan we hierbij ook een vragenlijst met je doornemen om zo achter de oorzaak van het probleem te komen. Bij deze afspraak maken we een passend advies van producten die je thuis gaat gebruiken.

Stap 2

Producten voor thuis

Onze huidexperts hebben jou zojuist producten geadviseerd op basis van de huidscan. Deze producten mag jij nu dagelijks gaan gebruiken. Deze producten geven namelijk al 70% resultaat van het optimale. Verder laat je hiermee ook alvast de huid wennen aan de verschillende werkstoffen.

Stap 3

Behandelingen

4 weken na het gebruik van de producten voor thuis, gaan we starten met de behandelingen. Wij raden altijd een boost aan van totaal 6 behandelingen om de 2 weken. Deze behandelingen stellen onze huidexperts zelf samen geheel op jouw huid. Doordat dit zo persoonlijk word samengesteld, behalen we de optimaalste resultaten!

Stap 4

Evalueren

Na de 6 behandelingen, gaan we een evaluatie afspraak inplannen. Bij deze afspraak maken we opnieuw een huidscan en zien we het behaalde resultaat. Daarbij gaan we ook terug kijken op het gehele traject en hoe je dit beleefd hebt. Na deze evaluatie gaan we een nieuw advies voor de samenstellen van producten, om nog betere resultaten te behalen en is het van belang dat je het resultaat onderhoud door eens in de maand langs te komen voor een behandeling.

Ervaringen

Huidverslapping wat veroorzaakt is door een slechte leefstijl. Deze dame rookt, drinkt wekelijks en heeft stressvolle periodes gehad. Roken en alcohol drinken, doet echt heel veel met onze huid. Het breekt namelijk alles af in onze huid en ontrekt vocht. Vocht is nodig in onze huid om alle processen in onze huid goed te laten functioneren. Als dit niet het geval is dan krijg je snel last van huidverslapping. Bij deze dame hebben we met de plasma lift een facelift uitgevoerd. Dit is het resultaat na slechts één behandeling!

Huidexpert: Elaine

Stress doet erg veel met onze huid, in negatieve zin. Het maakt ontzettend veel kapot in ons lichaam en van slag. Deze dame had daar onder andere ook last van. Zij heeft een erg stressvolle periode gehad en na dat deze periode voorbij was, was huidveroudering het gevolg. Onze huidexpert heeft haar producten geadviseerd op basis van de huidscan+consult en dit is hiervan het resultaat na slechts 1 jaar!

Huidexpert: Elaine