Eczeem types

 • Contact eczeem

  Deze vorm van eczeem kan bij iedereen voorkomen. Het is een contact allergie, dus als jij in contact komt met een bepaalde stof, word hierop histamine vrij gemaakt in het lichaam en die geeft de allergische reactie. Bij contact eczeem, is eczeem de reactie van het lichaam.

  Wij raden altijd aan om deze vorm van eczeem te laten diagnosticren door één van onze huidexperts, om hierop het passende behandelplan voor jou voor te schrijven.

 • Constitutioneel eczeem

  Deze vorm van eczeem komt vaak voor vanaf de kinderleeftijd en in sommige gevallen zelfs vlak na de geboorte. Meestal is deze vorm genetisch bepaald en chronisch, je komt er dus nooit helemaal vanaf. Je hebt hierbij een overdreven prikkelbaare huid, dus er hoeft maar iets te gebeuren in het lichaam wat minder goed is, zoals: stress, slaaptekort of voedingsstoffen tekort, dan komt deze vorm van eczeem op.

  Wij raden altijd aan om deze eczeem vorm te laten diagnosticeren door één van onze huidexperts, zodat je een persoonlijk samengesteld behandelplan geadviseerd krijgt. Dit kan door middel van het CB SkinTraject.

 • Seborroïsch eczeem

  Bij deze eczeemvorm is er een prikkelende werking van hormonen op de talgklieren, dit wordt uitgelokt door een gist die in de talgklieren zit, de pityrosporon gist. Deze eczeem komt vaak op in de puberteit en meestal wanneer er weersverandering is, wordt dit gist actief en gaat dit proces van start.

  Deze vorm verminderd vaak ook later op gemiddelde leeftijd.

  Wij raden hierbij aan om dit wel te laten diagnosticeren door één van onze huidexperts, zodat jij een geheel persoonlijk behandelplan voorgeschreven krijgt en jouw probleem dus zeker word opgelost.

Aanbevolen producten

CB SkinTraject

Wij zij de huidkliniek die samen met jou voor het optimale resultaat gaan!

Door middel van ons concept, het CB SkinTraject stellen wij geheel voor jou een persoonlijk behandelplan samen. Iedere huid is anders en verdient ook zijn eigen plan om verbetert te worden.

Het CB SkinTraject

 • Stap 1: Huidscan + consult

  Dit is je eerste afspraak van het gehele traject. Bij deze afspraak gaan we verschillende foto's van de huid maken door middel van onze huidscan. Daarnaast gaan we ook een vragenlijst met je doornemen. Door deze combinatie kan onze huidexpert jouw hele huid duidelijk in kaart brengen en een juist advies van producten, supplementen en behandelingen persoonlijk samenstellen voor jou.

  Start nu!
 • Stap 2: Producten

  Bij de huidscan zijn er producten geadviseerd. Deze producten geven jou al 70% resultaat van het optimale. Deze producten zijn persoonlijk samengesteld op jouw huid om het beste resultaat voor jou te behalen! Deze producten ga je dagelijks toepassen aan je routine, 's ochtends en 's avonds.

 • Stap 3: Behandelingen

  Ondertussen gebruik je nu minimaal 4 weken de geadviseerde producten. Je moet deze producten eerst minimaal 4 weken gebruiken om de huid voor te bereiden op de behandelingen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van actieve werkstoffen.

  Het behandeltraject is nu van start gegaan en dit zijn 6 behandelingen om de 2 weken. Dit is een kuurverband van behandelingen, omdat we hiermee het uiterst uit jouw huid gaan halen. Deze behandelingen worden ook persoonlijk samengesteld op jouw huid en kunnen bestaan uit peelings, microneedling of een combinatie hieruit.

 • Stap 4: Evalueren + resulteren

  Het traject van de behandelingen zijn voorbij en je gebruikt nu al 4 maanden de producten thuis, dus het is nu zeker tijd om alles even te evalueren en de resultaten wat we nu al behaald hebben te bekijken. Wij vinden deze afspraak van essentieel belang, want doordat jouw huid zo'n verandering is ondergaan, heeft jouw huid hoog waarschijnlijk andere producten nodig voor thuis. Deze gaat onze huidexpert dan opnieuw adviseren voor jou, om nog betere resultaten te behalen. Verder is het van belang dat je terug komt in de kliniek voor onderhoudsbehandelingen. Deze behandelingen raden wij aan om eens in de maand te ondergaan.